HealingSoundMovement.com

Start HealingSoundMovement MUSIC label, albumrelease(s) 23-02-2019

gepubliceerd op: 21-12-2018

De totstandkoming van een bijzonder project: HealingSoundMovement Music!

Vol verwachting klopt ons hart, tijdens de Terugkeer van het Licht. Wij zijn zwanger, van een tweeling! Na een prachtige en vruchtbare periode van 9 maanden hard werken, kunnen wij eindelijk de komst van twee bijzondere nieuwe HealingSoundMovement muziekalbums aankondigen, te weten Ancient Voices’ en Sacred Dance’ (SoundYoga series Volume 1 and Volume 2).

HealingSoundMovement bestaat al vele jaren als een mediakanaal (boeken, radio en Tv) en evenementenbureau (lezingen, symposia en workshops), maar nu dus ook als muzieklabel en platenmaatschappij, waarbij de muziek in eerste instantie vooral via de diverse online muziek streaming services zal worden aangeboden (CDBaby, Itunes, Spotify, et cetera).

HealingSoundMovement gaat wat ons betreft over inspireren, verbinden, bewust maken en persoonlijke en collectieve transformative en groei, waarbij de muziek ingezet wordt als draaggolf voor heling. Via de ervaringen, belevingen en processen die veel mensen ervaren tijdens het beluisteren en doorleven van onze muziek en soundhealing sessies en optredens, onstaat er iets heel bijzonders. Wij noemen dit ‘SoundYoga’: het openen en in beweging brengen van harten en geesten via helende klanken en bewegingen.

Internationaal muziekproducent John Consemulder (veel mensen kennen hem van zijn media-uitingen, weinig mensen weten dat hij meer dan 70 releases op zijn naam heeft staan als producer) en zangeres en choreografe Renske Skills (aka SongDancer) besloten iets minder dan een jaar geleden om met weinig vooraankondiging (maar veel tijd, geduld, liefde en toewijding), te werken aan een tweetal nieuwe albums. De intentie voor het album ‘Ancient Voices’ was om ruimte te bieden voor de prachtige, bezielde en helende stem van SongDancer, die door vele luisteraars wordt ervaren als “afkomstig van de bron, zeer oud en oorspronkelijk en bijzonder helend”. De voor dit album geproduceerde muziek van John Consemulder is door sommige luisteraars ervaren en omschreven als: “een haast mystieke en mysterieuze luistervaring”, “diep helend”, “meditatief en ontspannend”, “filmmuziek voor films die nog gemaakt moeten worden” en “unieke muzikale sferen die meer een ervaring vormen dan muziek op zich”. Het doel was in ieder geval om veel ruimte te bieden en recht te doen aan de prachtige gechannelde zang en vocale klanken van SongDancer.

Het andere nieuwe album heet ‘Sacred Dance’. De intentie is hier vanaf het begin ook duidelijk geweest: gezamenlijk speciale vernieuwende muziek produceren en deze combineren met speciale soundscapes en veel ethnische en percussie elementen, in combinatie met de bijzondere vocalen en ‘sacred choreography’ en dans van SongDancer. Dit album biedt ook een prachtige luister (en beleef)ervaring en is vooral ook goed in te zetten als middel bij (al dan niet sjamanistische, spirituele of healing) ceremonies, initiaties en transformatieprocessen.

Zelf omschrijven wij onze muziek wel eens als: “een eindeloze diversiteit en mix van soundscapes, drones en atmosferische en helende klanken en instrumenten, die samen met de betoverderende dans en vocalen van Renske Skills (aka SongDancer) een ware beleving vormen”. Hier volgt een korte bloemlezing van de manieren hoe onze HealingSoundmovement muziek door onze luisteraars wel eens wordt omschreven na workshops, soundhealing sessies en live optredens: “de muzikale wetenschap van geluid voor de 21e eeuw”, “ware betekenisvolle toekomstmuziek”, “muziek afkomstig van een ander rijk”, “uniek en betoverend”,  “een complete ervaring met een veelheid aan opgewekte emoties”, “een diepe relaxatie workshop in de vorm van een muzikale en ontspannende reis”, “multidimensionale klankervaring”,  “contact met andere werelden en overledenen via jullie muziek”, “een helend klankbad”, “kalmerende diepte”, “soundhealing in de ware zin van het woord”, “vernieuwende filmmuziek met ethnische,- en wereldmuziek elementen in wisselwerking met sfeervolle electronische klanken”, en “intense en vernieuwende meditatiemuziek”. “Akoestische alchemie”, “muziek als medicijn zonder eigen risico“ en “een muzikale ontdekkingsreis zonder annuleringsverzekering”, vonden wij zelf ook wel leuke omschrijvingen die wij mochten ontvangen...

Zelf vinden wij vooral de benaming eigentijdse helende muziek wel de lading dekken. En natuurlijk gaat het om helende frequenties en intenties, die letterlijk in beweging worden gebracht: Healing, Sound en Movement. Maar ook een HealingSound Movement, een beweging die wij zijn gestart om muziek als medicijn te benaderen en hiervoor speciale muziek en workshops (en onze unieke basiscursus ‘Muziek als Medicijn’ en ‘SoundYoga’) te produceren. De muziek van HealingSoundMovement is wat dat betreft meer een soort synesthesie van helende klanken; een muzikale ervaring en beleving op zich.

Maar er is nog meer bijzonder nieuws: wij zijn onlangs ons eigen label HealingSoundMovement Music begonnen. Meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van muziek componeren en produceren, de muziekindustrie, studiotechniek en honderden live muziekoptredens, hebben geleid tot het zelfstandig uitbrengen van zelf geproduceerde muziek in onze vernieuwde professionele muziekstudio! Naast de komende albums ‘Ancient Voices’ en ‘Sacred Dance’ van HealingSoundMovement feat. SongDancer, hebben wij voor ons labels ook een aantal bijzondere artiesten getekekend (zoals sitar en gitaarspeler Hans Flierboom en de Indiase zangeres en performer Sandhya Sanjana), wiens albums wij zullen produceren en uit zullen brengen in de loop van 2019.

Onze nieuwste ‘baby’s’ zijn via ons als cd verkrijgbaar, maar worden in de nabije toekomst ook door CDBaby online gedistribueerd naar meer dan 150 muziek streaming services als Itunes, Spotify et cetera. Om de album releases speciaal te vieren, organiseren we op 23 februari 2019 een goed verzorgde ‘release party’ in de prachtige Soefie Tempel in Rijswijk in de duinen, in samenwerking met PeaceConcerts!  Peaceconcerts organiseert concerten op bijzondere lokaties met muzikanten die zich met name richten op mystieke,devotionele,meditatieve en kunstzinnige muziek uit alle culturen.Dit keer zijn HealingSoundMovement & Friends te gast.

Wat kun je verwachten? Onze nieuwste muzikale producties, live helende zang en speciale dansoptredens van SongDancer, optredens van gastartiesten, live percussie en soundscapes, soundhealing elementen, speciale intentie en coherentie activaties met muzikale ondersteuning, ‘spoken words’ en mantra’s en nog een speciale verassing. Voor meer informatie ga je naar het Facebook event hier: https://www.facebook.com/events/183850622498654/  
https://peaceconcerts.nl en www.healingsoundmovement.com/news


‘SoundYoga series Vol.1: Ancient Voices’ 
&
‘SoundYoga series Vol. 2: Sacred Dance’

Tickets online 15 exl. servicekosten en 19 aan de deur pinnen of contant. Deur open 19.30 u. Koffie en thee staan klaar.

Als speciaal voorafje tijdens deze dag waar de ‘Terugkeer van het Licht’ wordt gevierd, hebben wij 2 nummers van het aankomende album ‘Ancient Voices’ alvast beschikbaar gesteld om te kunnen luisteren, voelen en en ervaren. Hier kun je de gloednieuwe werken ‘Removing All Obstacles’ (Ganesha Mantra) en ‘Wish’ vinden: https://www.youtube.com/user/HealingSoundMovement (of zie ingesloten video's hier onderaan deze pagina).

 

Reacties zijn welkom en als je ons werkt wilt steunen, kun je de albums alvast bestellen of overwegen een donatie te doen voor ons kostbare studio (en promotie)werk hier: http://www.healingsoundmovement.com/donations.html

Veel luisterplezier gewenst en fijne feestdagen iedereen!

John en Renske

HealingSoundMovement

Ps: Op de valreep (net voor het versturen van deze tekst), kwam Renske enthousiast en met ongeduldige opgewondenheid (ik herken deze bewustzijnsstaat bij haar en ik wist direct dat ik snel even weg moest van het toetsenbord om ruimte maken voor haar doorgegeven boodschap) naar mij toe en tikte snel en moeiteloos onderstaand bericht, wat hier met haar toestemming geplaatst en gedeeld mag worden:

 

“In the deep depths of the sacred sound, lies the heart of inner peace and connection with higher realms. Through the sound barrier, light unfolds as a multidimensional wave form, unfolding the deep mysteries lying within our sacred DNA from our ancestors.

When we want to know where we have to go, we need to know where we come from. In the beginning there was the manifestation and creation of sound.

Big light waves coming into this plane by creating overtones and harmonics in accordance with our sacred spirals.

When you are moved by the singularity of this time and feel the deep connection of the voices spoken within, you will feel the truth within that is meant to be heard as a gateway to unlock the potential of your higher purpose here on earth.

By undergoing a deep meditational sacred space of sound, you will be touched by the unseen worlds as a direct communication of life itself.

In the algorithms of your life, it is the unfolding of the wave patterns itself which will set us free from the thought forms and patterns which are blocking us and are stuck at the surface of the conditioned mind.

When will you listen…..listen to the Ancient Voices?”

SongDancer © , 21 december 2018

 

 

 


« Terug naar het overzicht.


↑ terug naar boven