HealingSoundMovement.com

19 januari 2016: start Gezond Verstand Avonden lezingen in Centrum Zonnewijzer

gepubliceerd op: 03-01-2016

 

19 januari: start Gezond Verstand Avonden lezingen in Centrum Zonnewijzer 

 

We starten dinsdagavond 19 januari met de eerste Gezond Verstand Avonden wekelijkse lezingenserie in Centrum Zonnewijzer met niemand minder dan auteur en gezondheidsonderzoeker ARD PISA

Zie ook aankondiging hier: http://www.gezondverstandavonden.nl/2e%20nieuwsbrief%20GVAa.pdf (pagina 10)

Daarna is het elke week raak t/m eind juli 2016 (zie agenda, al bijna elke week gevuld!). Dus elke week hebben we dan weer een interessante GVA spreker en thema (zie update hieronder), die je niet wilt missen.
We starten alle lezingen altijd om 20.00 uur (zaal open 19.30). De entree is altijd 15 Euro per bezoeker, aanmelden via info@centrumzonnewijzer.nl noodzakelijk.
Houd onze agenda in de gaten de komende tijd voor updates met boeiende sprekers en onderwerpen, zie: http://www.centrumzonnewijzer.nl/agenda/
***

 

Update agenda Gezond Verstand Avonden in Centrum Zonnewijzer:

* Dinsdagavond 19 januari: 

Stop kanker vandaag en niet over 20 jaar (De oplossing ligt bij het begrijpen van hèt leven)ARD PISA (auteur en gezondheidsonderzoeker)

Ard vertelt tijdens deze lezing welke factoren gezondheid bepalen, wat kanker nu eigenlijk is en hoe jij je er maximaaltegen kunt beschermen. Voor wie kanker heeft, worden er tevens belangrijke tips gegeven om het immuunsysteem te versterken. 75% van alle kankermedicijnen werkt niet. Komt de volgende fraude aan het licht? Het wordt tijd om de waarheid boven tafel te krijgen maar bovenal om mensen beter voor te lichten over de ziekte en preventie!

* Dinsdagavond 26 januari:

Biologisch, is dat Logisch?, RINEKE VAN DEN BERG (HBO schoonheidsspecialiste, complementair therapeut, opgeleid in de Ayurveda & Chinese & Westerse geneeskunde)

Hippocrates (460 voor Christus) zei al: laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Wat is er echter de afgelopen 100 jaar met onze voeding gebeurd? Dat er wat verandert is, is duidelijk. We zijn verder van onze oorsprong verwijderd geraakt dan ooit. Allerlei welvaartsziekten zijn aan de orde van de dag. We richten ons op het positieve! Want wat kunnen wij zelf daaraan veranderen? Welke voeding kan onze lichamelijke en geestelijke gezondheid positief beïnvloeden? Ons meer helderheid schenken? Ons meer jonger en vitaler voelen en dat ook uitstralen? Rineke vertelt op inspirerende wijze wat je op simpele wijze aan je voeding kunt aanpassen om jezelf gezonder, vitaler en helderder te voelen en vooral te zijn!

* Dinsdagavond 2 februari 2016:

De primaire oorzaak van kanker en de genezing, JACK VAN DIJK (Orthomoleculair geneeskundige)

Kanker is in de meeste gevallen geen vreselijke ziekte die je plots overkomt, het is een overlevingsmechanisme van een lichaam dat vecht tegen toxines, afvalstoffen, verzuring, zuurstoftekort, enz. Door een drastische wijziging van je voeding, je leefwijze en je manier van denken, kan je de ontstaansredenen van kanker wegnemen en je lichaam weer gezond maken.

* Dinsdagavond 9 februari: 

Hoe gezond is ons gezond verstand eigenlijk? MICHIEL KOPERDRAAT (musicus en muziekdocent/-coach)

Gezond verstand, we hebben het allemaal, en we noemen het vaak maar wat bedoelen we ermee? En bedoelen we dan allemaal hetzelfde? We zeggen vaak dat ‘je gezond verstand gebruiken’ verstandig is als er in je leven omstandigheden zijn die om een oplossing vragen, of als er situaties zijn die we zouden willen veranderen omdat ze niet juist lijken en/of ons ontevreden maken. Maar is ons gezond verstand het enige geestelijke instrument dat ons tot onze beschikking staat om helderder, accurater, oplossingsgerichter, en dus effectiever en tevredener te worden? Welke vermogens hebben we nog meer? Kan het gezond verstand als het ware ook óngezond worden en dan gaan dwarsliggen als het gaat om verwezenlijking van wat we willen? En waardoor gebeurt dat dan? Verder kunnen we ons afvragen welke rol ons gevoel en onze intuïtie hebben in ons gezond verstand. Bestaat er misschien ook zoiets als ons gezond gevoel?

* Dinsdagavond 16 februari: 

Borstkanker, het is NIET WAT je meemaakt, MAAR HOE je ermee omgaat, ELIZABETH VISSER (ervaringsdeskundige)

Kanker domme pech? Of is kanker een individuele en collectieve boodschapper om transformaties te ondergaan?! Een complex vraagstuk met benaderingswijzen op verschillende niveaus en waaruit als vanzelf mogelijke (actuele) behandelwijzen volgen naast de reguliere protocollen, waar we vooral uit angst en onwetendheid voor kiezen. Laat je raken door ervaringsdeskundige Elizabeth Visser!

* Dinsdagavond 23 februari: 

Vitamine B12 – tekort? Volksziekte?, RINEKE VAN DEN BERG (HBO schoonheidsspecialiste, complementair therapeut, opgeleid in de Ayurveda & Chinese & Westerse geneeskunde)

Tekorten aan vitamine B-12 lijkt een volksziekte te worden en neemt inmiddels ernstigere vormen aan dan we eerst dachten. Velen voelen zich moe en kunnen zich niet concentreren en/of hebben vele andere vage klachten, of wellicht de
diagnose ME of CVS. Onvolwaardige voeding en veel stress kunnen leiden tot een chronisch tekort aan vitamine B12. Maar ook het lichaam is vaak niet meer in staat om een “gewone” vitamine B12 om te zetten naar een bioactieve (goed opneembare) vorm. Slechte voeding, te weinig maagzuur (maagzuurremmers) of medicatie (zoals maagbeschermers en/of maagzuurremmers), kunnen hieraan ten grondslag liggen.Rineke gaat niet alleen in op de klachten die kunnen ontstaan bij een B12 tekort, maar ook wat we in onze voeding/leefstijl kunnen veranderen om het tekort op te kunnen oplossen.
 

En noteer verder alvast de volgende GVA dinsdagavonden in Centrum Zonnewijzer:

 

* 1 maart: De relatie tussen Piramides, Paramagnetisme en Landbouw, MARC DAELEMANS

* 8 maart: Voeding voor je Darmflora, LISETTE TIMMERMANS

15 maart: De Zin van Ziek zijn (de 5 Biologische Wetten), BERT VAN GRONDELLE

* 29 maart: Teken aan de Wand, HAYO BOL

* 5 april: Health and Happiness (keuzes die we zelf maken), JOHN BREUKELS

* 12 april: Alles over Detoxen, HAYO BOL

* 19 april: De OCEAAN, de LONGEN van de WERELD (Bedreigingen en oplossingen), DOS WINKEL

* 3 mei: Waarom Dieren geen Hartinfarct krijgen maar mensen wel, JAN BES

* 10 mei: MindFull Skincare, DANIELLE OOTEMAN

* 17 mei: Magnesium, als Oplossing (Het onmisbare, maar 'vergeten' mineraal), KARIN VAN DER PLAS

* 7 juni: Detoxen om je Vitaliteit terug te krijgen, LIESBET MUIJLWIJK

* 21 juni: Candida – een onzichtbare bron van (vage) klachten, YVONNE VAN DER BURG

* 5 juli: “Water” het grote Mysterie..., JAN BES

 

(Alle informatie nalezen via: http://www.centrumzonnewijzer.nl/agenda/)


« Terug naar het overzicht.


↑ terug naar boven